Posted by: rq85 | януари 18, 2016

Мерцедес – made in Iran 2016

18.01.2016, http://www.investor.bg
Германският производител на камиони Daimler заяви в понеделник, че е подписал писма за намерение с иранската Khodro Diesel (IKD) и Mammut Group, като част от повторното навлизане на компанията на пазара в Иран, съобщава Ройтерс.

Сферите на сътрудничество включват съвместно дружество за местно производство на камиони и задвижващи компоненти Mercedes-Benz, както и установяването на фирма за продажбата на камиони и компоненти под същия бранд.
Още по темата
Ниските цени на петрола създават опасения за икономическия ръст в САЩ
Иранското „изгубено десетилетие“ приключи
Ядреното споразумение – нова страница в отношенията на Иран със света

Нещо повече, има планове Daimler да се завърне като акционер в бившото съвместно дружество за двигатели Iranian Diesel Engine Manufacturing (IDEM).

Daimler Trucks възнамерява да открие представителство в Техеран през първото тримесечие на 2016 г., заяви базираната в Щутгарт, Германия, компания.

Първите бройки от моделите Actros и Axor на Mercedes-Benz могат да бъдат доставени в страната под формата на напълно разглобени комплекти – или почти напълно разглобени, преди края на годината, каза Daimler.

Освен плановете на Mercedes-Benz за камионите Daimler Trucks вижда и големи възможности за бранда Mitsubishi FUSO, особено в сегмента на лекотоварните камиони.

За да навлязат на пазара, Daimler и Mammut са подписали споразумение за разпространение за марката FUSO.

Daimler има дълга и успешна история в Иран. Компанията присъства на пазара с камионите си и автомобилите си Mercedes-Benz от 1953 г., но спря дейността си заради санкциите, наложени от 2010 г. досега.

Превозните средства за товари на Mercedes-Benz все още присъстват там и често се виждат по пътищата на Иран. Преди Daimler е продавала до 10 000 превозни средства в Иран, повечето от които са товарни превозни средства.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: