Posted by: rq85 | февруари 9, 2015

Volkswagen награждава Полша с нов завод за 860 млн. евро

http://www.money.bg, 09.02.2015
Германският производител на автомобили Volkswagen, който е и най-големият в Европа, ще инвестира над 860 млн. евро в нов завод за автомобили край полския град Врешня, в който ще изнесе производството на лекотоварния си модел „Крафтър“. Това става ясно от съобщения в европейската преса.

Фабриката трябва да заработи през втората половина на следващата година и ще има капацитет 100 хил. автомобила годишно. Германската компания вече има сериозни позиции в Полша, като има завод в Познан от 1993 г. В него се сглобяват над 170 хил. коли годишно от моделите „Кади“ и „Транспортър“.

Новата мощност във Врешня се намира на 50 км от Познан, което улеснява логистиката. Мястото е харесано и заради факта, че заводът е на еднакво разстояние от Берлин в Германия и Варшава в Полша. До централата на Volkswagen във Волфсбург пък са по-малко от 500 км. Отношението на местните власти също е оказало влияние.

Заводът е разположен на площ от над 200 хектара, което се равнява на повече от 300 футболни игрища. На площадката се работи усилено, като пейзажът се мени с дни. В момента се изливат бетонните колони за халетата. На обекта работят над 200 души, а външните доставчици са 64. При започването на работа на завода ще бъдат разкрити около 3000 работни места.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: