Posted by: rq85 | март 18, 2014

Volkswagen инвестира над 1 млрд. долара в нов завод в Полша

18.03.2014, http://www.investor.bg

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen предвижда да инвестира близо 3,4 млрд. злоти (1,1 млрд. долара) в изграждането на нов завод в полския град Вжешня, обяви компанията днес, цитирана от Ройтерс.

В завода, в който ще се произвеждат лекотоварните модели Crafter, ще работят над 2300 служители. Очаква се производството да започне в края на 2016 г. след приключване на строителството на завода, което пък трябва да започне в края на тази година.

Производството на модела в Полша ще даде възможност на германската група, която вече произвежда моделите Caddy и T5 в близост до Познан, да свие значително производствените си разходи.

Разходите за труд в производствения сектор в Полша възлизат на 6,65 евро на час на работник за 2012 г., което е около една шеста от еквивалента от 36,98 евро в Германия, сочат данни на базирания в Кьолн икономически институт IW.

От 2005 г. Volkswagen произвежда сегашното поколение модели Crafter в Германия по споразумение за сътрудничество с конкурента Daimler, но сътрудничеството изглежда приключва.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: