Posted by: rq85 | октомври 22, 2013

Мексико привлича 10 млрд. долара инвестиции в автомобилния сектор

http://www.money.bg, 21.10.2013

Мексиканската автомобилна индустрия може да се разрасне с още 10 млрд. долара със строителството на нови производствени мощности.

В латиноамериканския регион, Мексико остава на второ място след Бразилия по производство на автомобили, като стимулиращите бизнеса мерки на местното правителство позволяват поддържането на стабилен растеж, пише news.bg.

Общо страната е произвела над 3 милиона автомобила и камиона през миналата година в сравнение с 10,4 млн. в САЩ и 2,5 млн. в Канада.

До 2020 година, страната ще има капацитета да произвежда един на всеки четири автомобила на континента. Според специалисти от бранша, производството на автомобили в Мексико е с 20% по-евтино, отколкото в Китай. Според запознати, една от основните причини за това е ниската цена на труда от 2,5 долара на час.

Предстои и откриването на третата фабрика на Нисан в страната, на стойност 2 млрд. долара. От японския концерн се надяват да увеличат капацитета на фабриките си в страната до 1,1 млн. автомобила годишно до 2020 година.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: