Posted by: rq85 | октомври 8, 2013

София е технологичен център №1 на Johnson Controls

http://www.autobild.bg. 08.10.2013

Технологичният развоен офис на Johnson Controls осигурява работа на 563 инженери, което го прави най-големия за компанията в света. За сравнение в центъра в САЩ работят 234 инженери, 206 във Франция и само 7 в Йокохама, Япония. Българският филиал на Johnson Controls е един от деветте технологични центъра на компанията в света, като останалите са разположени в Германия, Франция, САЩ, Япония и Словакия. В световен план инженеринговата мрежа на компанията включва над 250 предприятия в повече от 30 държави. Дъщерното дружество в София предлага проектиране и разработки на автомобилна електроника. Сред най-големите клиенти са BMW, Ford, Renault, GM, Opel, Volkswagen.

„Имаме 5 развойни центъра в света, освен в София също така два в Германия, Франция и САЩ. Започнахме с 50 души и в момента са над 560. Решихме да инвестираме тук поради няколко основни фактора, като най-ниски заплати в ЕС, много образован човешки ресурс, който говори чужди езици, най-висок брой германоговорящи академични кадри в Източна Европа и култура, близка до Западна Европа. България е член на ЕС, НАТО и СТО, има правна рамка, хармонизирана с ЕС, финансова стабилност и корпоративен данък само 10%. Като локация София е на 2-3 часа полет до Западна Европа, а офисът ни е на 10 минути от летището“, коментира Матю Кол, вицепрезидент инженеринг в Johnson Controls, по време на Международната автомобилна конференция в София.

„Бяхме сред първите, но не сме единствените от автомобилната индустрия, които инвестираме в България. Броят на компаниите вече е над 50, осигуряват работа на 9000 служители и 4% от износа на страната. В момента в София са няколко инженери от Индия, които се обучават и предават опита си на техническия ни център там. Не преместване офиса, а развиваме дейността си в Индия“, поясни Кол.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: