Posted by: rq85 | април 26, 2013

Даймлер инвестира 300 млн. евро във фабриката си в Румъния

http://www.auto.dir.bg, 25.04.2013

Германската автомобилостроителна компания Даймлер съобщи днес, че планира да инвестира 300 милиона евро в разширяване на производството на скоростни кутии, предназначени за Mercedes-Benz, в румънския си филиал Стар Трансмишън в град Себеш, окръг Алба, съобщи Медиафакс, цитирана от БТА.

Даймлер ще разшири производствения капацитет на Стар Трансмишън, тъй като фабриката й в Щутгарт вече функционира с максималния си капацитет, уточнява в съобщение германската група. Мярката беше одобрена от надзорния съвет на компанията.

Германският автомобилостроител ще инвестира в Румъния над 280 милиона евро в производството на ново поколение автоматични скоростни кутии, а общата планирана инвестиция ще превиши 300 милиона евро, се посочва в съобщението. Компанията уточнява, че разширяването на производствената мрежа предвижда и допълнителна производствена единица с друго местонахождение за асемблиране на скоростните кутии. Даймлер отбелязва, че фабриката в Щутгарт ще продължи да бъде център на производството на скоростни кутии за Mercedes-Benz.

Компанията произвежда автомобилни части в румънския окръг Алба от 2001 г. чрез смесената компания Стар Трансмишън, в която притежава дял от 78 процента. Компанията има 800 служители.

Румънският премиер Виктор Понта обяви в края на март, че е одобрил меморандум за разбирателство с „една от най-големите и престижни компании в Германия, която ще отвори фабрика в Румъния“, без да уточни името на инвеститора.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: