Публикувано от: rq85 | април 20, 2013

Митове за шампиона

Очевадна е тенденцията на развитие на събитията в националното ни първенство по футбол тази година, особено от началото на втората му част, та до края. В тази връзка има няколко мита относно новия ни шампион – Левски.

1/ Първенството е честно отново и никой не е помогнал на шампиона да спечели титлата. Да, най-после моралният шампион е и реалния такъв! Но, какво по-хубаво от това! Нищо, че както я карат в БФС, вече не остана съдия, който да свири на отбора – шампион. Какво от това, че има наказани съдии до живот (което в нашия случай е до следващия цикъл), когато един отбор става толкова нагло първи със странични фактори. Нагло и безочливо е защото съвсем явно един от ръководителите в клуба щампион каза, че отбора ще стане първи. Имало начини…. Като цяло, отстрани погледнато (отстрани – защото това не е обичайната ми делова дейност) е смешен начина, по който хем се признава от всички ръководни фактори във футбола ни – разбирай съдийски и други „независими” комисии, че един отбор е фаворизиран, чрез налагането на наказание на хората за поръчки, хем се опитваме да съблюдаваме някакви норми и ценности на честна игра във футболното ни първенство…… отново чрез налагането на фиктивни наказания на „виновниците”.

2/ Вземайки предвид гореизложеното ще изведем логическия извод, че такива фаворизирани отбори нищо добро не ги чака в Европа и това е основната причина като цяло футболът ни да е на това ниво. Всичко до тук е правилно, само, че в случая на новия ни шампион – това няма да е вярно. Защото забравяме, че първо Левски е любиляр следващото лято, и второ, насреща идва сериозен инвеститор (глобален първенец в своята сфера на дейност) в лицето на Газпром, който ще инвестира именно в клуба шампион. Явление с подобен характер непознато до този момент у нас. Именно, тези две неща са предпоставка за качествена селекция, която с подходящ треньор и….. Гари да доведе до пробива в Европа. Сараево да ги хванат и пак ще ги бият – не, нищо подобно!

3/  Използвайки пък обясненията по мит номер 2, можем да изведем следното: Ще има шампионат и през следващата година. Загубилите ще си го „върнат”. Но, след като имаме отбор любиляр, то май не е коректно да му правим сечено и той да не зарадва привържениците си за празника. В тази връзка ще ми бъде интересно каква селекция (и има ли смисъл от такава) ще се направи от другите конкуренти. За отсъствието на такава, разбира се има и удобно извинение – кризата е голяма, и трябва да свиваме бюджети. Така, първо „зелените” от Лудогорец ще прибегнат към този похват, след това „червените” от ЦСКА, а познатото обиграване на юношите ще се приложи още веднъж от Литекс и…. Ботев. Пък, ако вземат, че се развият в благоприятна посока нещата в клуба, то първенство от типа Шотландия не ни мърда.

Та, така – бития бит,……..а кака се ожени!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d блогъра харесват това: