Posted by: rq85 | декември 1, 2012

До две години голям германски завод за автомобили у нас?

autobild.bg,, от 03.08.2012

Аз съм убеден, че в следващите една–две години някой голям германски завод за автомобили ще се изнесе в България. Дългът за мотрисите „Сименс“ може да бъде заменен за БДЖ „Товарни превози“.Това обяви в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов на пресконференция с президента на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари Ханс Хайнрих Дрифтман.
България е с най-ниските данъци в ЕС, стабилна политическа система и има добър инвестиционен климат, това според премиера е аргумент в полза на привличането на германски автомобилопроизводител.
Преди два месеца Борисов откри фабрика на „АЛС България“ в елинпелинското с. Мусачево. Там ще се произвеждат кожени седалки за автомобили BMW. На откриването той каза, че вече голяма част от автомобилните стъкла в Европа се произвеждат у нас, носачите се произвеждат в Русе. По тогавашните му думи в един момент ще остане само моторите да правят, всичко останало ще се произвежда в България.
България дължи близо 300 милиона лева на Германия по сделката за мотрисите „Сименс“. Премиерът обяви, че може да бъде направена замяна на този дълг с обявеното за приватизация дружество „БДЖ Товарни превози“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: